Je website optimaliseren – zo doe je dat! Deel 1

Je website optimaliseren – zo doe je dat! Deel 1

Je hebt een nieuwe website. Daar heb je voorlopig geen omkijken naar – denk je. Maar niets is minder waar! Je website eigenlijk nooit ‘klaar’. Hoe zorg je dat je site steeds up-to-date is en gevonden wordt? We geven je 5 handige tips. Vandaag de eerste drie.

 1 Zorg regelmatig voor een update

Gebruik een nieuwsfunctie, twitterfeed of blog op je website. Zo houd je je website up-to-date. Je bezoekers zien dat je actief bent als bedrijf. Daarnaast is recente informatie waardevoller.  Een ander voordeel van een website die regelmatig wordt geüpdatet is dat je hoger in de zoekresultaten komt. Google weegt de regelmaat waarmee er nieuwe content op jouw website komt, namelijk mee in de positionering bij de zoekresultaten.

2 Actualiseer je ‘over ons’-pagina

De ‘over mij’-pagina heeft een aantal voordelen. Allereerst is de ‘over mij’-pagina een veel bezochte pagina op websites. Mensen zijn geïnteresseerd zijn in de personen achter het bedrijf. Ze zoeken naar een gevoel van authenticiteit. En dit gevoel wordt vergroot met de aanwezigheid van een persoonlijk verhaal. De ‘over ons’-pagina is ook geschikt om actieve zoekers te trekken die geïnteresseerd zijn in jou als persoon. Misschien hebben ze je een keer gesproken op een netwerkborrel en willen ze je vinden via Google. De tekst op de ‘over ons’-pagina bevat een aantal keren jouw naam. En dus verschijnt deze pagina gauw hoog in Google.

3 Link vanuit sociale media naar de website en andersom

Het is verstandig om op Twitter en Linkedin links te plaatsen naar jullie eigen website toe. Doe dit ook op de website van je bedrijf. Vaak vinden mensen het interessant om meer te weten over jou als persoon. Sociale mediasites geven je de mogelijkheid jezelf van een andere kant te laten zien. Daarnaast kan de bezoeker een eerste contact leggen zonder direct te hoeven bellen of mailen, bijvoorbeeld door je op Twitter te gaan volgen.

Geschreven door  Jan Zoutendijk